Struggle of life

Katrien doet nog eens van Tournée Minérale

Ik ben niet aan mijn proefstuk toe. Het moet intussen al mijn derde of vierde Tournée Minérale zijn. En toegegeven, een echt grote uitdaging is het niet dat ‘een maand lang niet drinken’. Maar toch blijf ik meedoen. Waarom? Dat leg ik je graag uit.

Hoe je het ook draait of keert, alcohol is een vreemd beestje. Het is wetenschappelijk bewezen dat het een invloed heeft op je hersenen maar het heeft vooral ook invloed op het gedrag van mensen. Veel mensen worden een betere of slechtere versie van zichzelf als ze gedronken hebben. Ze zijn losser en meer ontspannen of net een stuk agressiever. En daags nadien moeten ze een dag bekomen in de zetel met een kater. In het beste geval weten ze nog wat ze de dag voordien gedaan hebben, in het slechtste geval gaapt het grote, zwarte gat.

Niet echt aan mij besteed. Of toch zeker niet in grote hoeveelheden. Maar ik confronteer mezelf elk jaar graag ook eens met de momenten waarop ik wel alcohol zou drinken. Elke keer opnieuw moet ik vaststellen dat dat vaker is dan ik zelf denk. En dat vind ik best straf voor iemand die amper drinkt. Een aperitiefje hier en een glas wijn daar. Zo zit je al snel aan een glas of 8 per maand.

Mooi meegenomen dat die Tournée Minérale ook in mijn dieet past. Want het zijn verdomd heimelijke kilo’s, die alcoholkilo’s. Bierbuikjes als mooiste voorbeeld. En daarna ben je eens zo snel zat ;).

Ik zit intussen in maar liefst drie Tournée Minérale-teams. Onder het motto eentje is geentje. Mijn oud-werkgever, mijn huidige werkgever en die van de harmonievriendjes. Drie teams om te steunen en om motivatie uit te halen. De harmonievriendjes bieden tijdens de komende trouwens fruitwaters en mocktails aan op de repetitie. De opbrengst gaat naar een goed doel. Een geniaal idee, want die ‘alcohollozen’ (is dat eigenlijk wel een woord) mogen ook beloond worden met een specialleke.

Doe jij mee aan Tournée Minérale?

Getagd ,

4 gedachten over “Katrien doet nog eens van Tournée Minérale

  1. Eigenlijk doe ik niet mee omdat ik amper drink. Ik heb bijna een jaar lang geen alcohol gedronken. Maar in de maand januari zelfs 3 x… maar ik dronk maar 1x een volledig glas die ik zelf besteld had.
    Vreemd eigenlijk dat alcohol zo schadelijk is en toch zo algemeen aanvaard wordt en heel veel gedronken wordt.

  2. Ik doe er niet aan mee, maar merk wel dat onbewust de alcoholconsumptie de laatste jaren hier sterk gedaald is. Vroeger konden we bijvoorbeeld snel op vrijdag of zaterdag een fles wijn open doen & dan dronken we die verder door de week leeg. Maar ik moet al hard mijn best doen om me de laatste keer dat we dat deden voor de geest te halen. En ook als we weggaan of als ik wegga met vriendinnen grijp ik tegenwoordig vaker naar non-alcoholische drankjes. Vaak omdat ik nadien nog achter het stuur zit. Maar ook omdat ik merk dat mijn lichaam zich daar beter bij voelt.

Geef een reactie