Struggle of life

4 maand met mijn nieuwe loopschoenen, tijd voor een review

Augustus 2018 liet ik me loopschoenen aanmeten bij Runners’ Lab in Paal-Beringen. Ik legde er wat looptestjes af. De metingen schoven 3 paar schoenen naar voor waarvan er eentje opvallend beter was dan de rest: de New Balance 860 V8. Bijna twee jaar later was het stilaan tijd voor een nieuw paar.

Top online service

Het profiel onder mijn loopschoenen verdween stilaan. Tijd dus om uit te kijken naar een nieuw paar loopbuddies. Zeker nu ik door corona meer loopjes kon maken. Maar corona stak tegelijk wel een stokje voor mijn nieuwe aankoop. Opnieuw naar Runners’ Lab gaan om nieuwe testjes te doen, zat er niet meteen in. Maar gelukkig hadden ze tijdens corona een prima online service.

Via whatsapp ging ik een gesprekje aan met een van hun adviseurs. Op basis van mijn testen in 2018 raadden ze me aan om de nieuwe versie van mijn loopschoenen te nemen. Die was de afgelopen jaren niet zwaar veranderd en zou me sowieso nog steeds goed ondersteunen bij mijn looptochtjes. Ik polste nog even naar andere mogelijkheden maar ik had al snel door dat dat niet de verstandigste keuze zou zijn zonder te testen.

En dus volgde ik gewoon het topadvies van Runners’ Lab. Ik bestelde de New Balance 860 V10 in een mooie blauwe variant. Het moet de eerste keer zijn dat ik eens kon kiezen uit verschillende kleuren ;). De keuze was wel snel gemaakt. Sinds begin april huppel ik dus rond in de Haspengouwse velden met mijn nieuw loopschoeisel.

Hetzelfde loopgevoel

Ik ben enorm tevreden van mijn nieuwe loopvrienden. Er is weinig verschil met de voorgangers en tegelijk toch wel. Het loopgevoel is hetzelfde gebleven. De schoenen ondersteunen op de juiste plaats en helpen mee om mijn (knie)pijntjes weg te houden. Ze hebben dat beetje stroefheid dat ik nodig heb als steun maar tegelijk zijn ze licht en soepel. Ik ben geen kenner maar voor mij doen ze in elk geval wat ze moeten doen.

Ander uitzicht

Toch zijn ze ook heel anders. Zeker de bovenkant. Waar mijn V8-schoenen nog veel ‘kunststof’ aan de bovenkant hadden, zijn de V10 zowat volledig uit stof gemaakt. Zeker aan de hiel lijken het wel sokjes als je de schoenen aantrekt. De luchtdoorstroming lijkt beter en ze zorgen voor een enorm licht en luchtig gevoel aan je voeten. Mijn zweetpateekes zijn me dankbaar ;). Zeker bij warmere temperaturen een dikke troef.

Ik heb alleen wat schrik voor regenweer en natte ondergrond. Voorlopig heb ik mijn nieuwe buddy’s gespaard maar ik vraag me wel af of ik de bovenzijde even vlot proper kan krijgen als haar voorgangers. Het kunststof leek me net iets onderhoudsvriendelijker dan het stof. Maar kom, het stimuleert me ook om mijn schoenen met zorg te behandelen en de grote plassen toch maar zoveel mogelijk te mijden ;).

Een tevreden klant dus. Dit bericht is trouwens helemaal niet gesponsord. Wel mijn eerlijke mening. Ik ben er intussen ook achter dat mijn afgesleten schoenen mogelijk ook wel voor die (knie)pijntjes gezorgd hebben. Tijd dus om ze volledig af te danken en mijn nieuwe buddies altijd aan te trekken.

Nog een kleine bemerking. Deze schoenen passen perfect om mijn voeten en ondersteunen mij perfect. Dat wil niet noodzakelijk zeggen dat ze voor jou hetzelfde doen. Je noden kunnen anders zijn waardoor een andere schoen of merk beter bij je past. Een bezoekje aan Runners’ Lab is daarom het beste advies dat ik je kan geven. Zo ga je zeker met het beste paar naar huis.

Getagd , ,

7 gedachten over “4 maand met mijn nieuwe loopschoenen, tijd voor een review

 1. NB is geweldig! Ik ging ook naar runner’s lab en had deze (in het roze ❤) bij mijn 3 keuzes. Uiteindelijk toch voor een Asics gekozen omdat ik altijd in het bos loop en NB het niet zo goed doet bij een natte ondergrond.

 2. Ik ga al een paar jaar om loopschoenen bij een gespecialiseerde winkel. Net omdat ze daar idd dan die testjes op de loopband doen en er daar toch wel betere schoenen voor mij dan uit voort vloeien. De laatste twee keer was dat van NB, daarvoor Asics. Wel superfijn he dat ze jou zo een service konden leveren in tijden van corona!

  1. Ja, inderdaad. Ik was echt blij met de service. En een reminder voor mezelf dat ik toch best elk jaar nieuwe loopschoenen koop. Want door op beton te lopen slijten ze echt vlug.

   1. Ik heb gevonden dat je dat in Strava kan aanvinken 😉 Want ik vergeet constant hoeveel kilometers ik er al met gelopen heb en wanneer ik ze dus ook best verander.

    1. Ik doe dat in de app van Garmin. Maar ik heb me ooit eens laten vertellen dat je als beginnend loper zeker 1000km kan doen met een paar. Ik zat nog maar aan 550 ofzo, maar blijkbaar speelt de ondergrond de voornaamste rol.

     1. Moh wist niet dat je dat in de Garmin app ook ergens kon ingeven. Of tel jij daar gewoon je kilometers op? En idd ondergrond doet veel he.

     2. Neenee je kan Garmin dat laten tellen. Je kan uitrusting ingeven en dan per loopje aangeven met welke schoenen je gelopen hebt. Garmin houdt dan bij hoeveel km je hebt per paar schoenen.

Geef een reactie