CommCommComm, Struggle of life

Alle kleuren van de regenboog – blogtag

Belofte maakt schuld. Ik ging in mijn inspiratiebundel de uitdaging aan om een eigen blogtag te maken. Mijn eerste ideeën sneuvelden stuk voor stuk toen bleek dat er al eens een tag rond gemaakt was. Maar dankzij K3 heb ik er uiteindelijk toch nog eentje kunnen bedenken. Zin om mee te doen? Neem de tag dan zeker over op je eigen blog. Ik kom graag eens lezen.

Rood

Rood staat voor vuur en bloed. Je associeert het vaak met energie, conflict, gevaar maar anderzijds ook met passie, verlangen en liefde. Rood is een heel intens emotionele kleur. Wat is jouw grootste passie?

Ik heb er twee denk ik. Schrijven en muziek spelen. Vooral muziek spelen zit er al van kleinsaf in. En hoewel ik vooral een berekende muzikant ben, geen intuïtieve, slaag ik er toch altijd in om ook veel gevoel te steken in wat ik speel. Maar ik sta daar eigenlijk niet bij stil, het gaat vooral vanzelf in mijn geval. Schrijven is pas veel later gekomen. Toen ik doorhad dat ik schriftelijk een stuk sterker in mijn schoenen stond dan mondeling. Schrijven helpt me om te verwerken. Waarschijnlijk ook omdat een goeie tekst gestructureerd is. Schrijven helpt me om alles op de juiste plaats te zetten.

Oranje

Oranje is een mengeling van rood en geel. Ze stimuleert het brein en de eetlust. Oranje trekt de aandacht en straalt tegelijk warmte en enthousiasme uit. Het staat ook voor vrolijkheid, kracht, creativiteit en toegankelijkheid. Wat maakt jou vrolijk?

Ik ben me meer en meer bewust van het feit dat kleine dingen me enorm gelukkig kunnen maken. Een dier tegenkomen in de velden, een mooie zonsopgang, een ijsje of een oprecht compliment. Het zijn eenvoudige dingen die me echt warm maken vanbinnen (behalve misschien een ijskoud ijsje ;)). Het zijn vaak ook de onverwachte dingen, dingen die je niet plant maar die gewoon je pad kruisen.

Geel

Geel staat voor zon, lente, zomer, een nieuw begin, levensplezier en geluk. Geel geeft focus en doelgerichtheid. Ze stimuleert het brein, waardoor ze ook staat voor wijsheid en volwassenheid, maar ook voor fantasie. Welk doel wil jij nog ooit verwezenlijken?

Een doel dat al een hele tijd op mijn wishlist staat, is een bijberoep starten. Al ben ik er nog niet helemaal uit hoe en wat. Iets met content en copywriting? Of eerder iets richting burn-out-coaching, structuur-planning …? Ik moet er nog eens goed over nadenken. Vorig jaar had ik bijna de stap gezet, maar toen kwam die nieuwe job op mijn pad en heb ik toch even on hold gezet. Ik geniet even van de mentale rust die ik nu heb.

Groen

Groen staat voor leven, vernieuwing en natuur. Ze wordt ook geassocieerd met groei, veiligheid, milieu en overeenstemming. Anderzijds is er vaak ook een link met geld, ambitie, hebzucht en jaloezie. Waar ben jij wel eens jaloers op?

Ik durf mezelf al wel eens vergelijken met anderen. Meer dan goed voor me is. Maar anderzijds wel minder dan vroeger. Vaak gaat het dan over ‘maar hoe doen die dat toch allemaal in godsnaam’ en dat zowel op organisatorisch (hoe combineert die een drukke job met 3 kinderen, een slanke lijn en 25 coole hobby’s) als financieel gebied (hoe kan die een nieuw dak leggen, een nieuwe auto kopen, 3 keer per week op restaurant gaan en daarnaast 14 dagen op een luxueus oord in het buitenland gaan zitten). Het verleden leerde me dat dat vaak voor niks nodig is. Mensen gaan al eens op hun bek (ik trouwens ook) en sociale media laten alleen maar de mooie kant van alles zien. Het helpt om alleen mensen te gaan volgen die je oprecht interessant vindt en je af te sluiten voor ‘slechte invloeden’ of ze meteen te nuanceren.

Photo by Ana Cruz on Unsplash

Blauw

Blauw is de kleur van de lucht en de zee en van rust en vrede. Ze staat voor de geest, intelligentie en verstand. Blauw is ook vertrouwen, duidelijke communicatie en betrouwbaarheid. Wat daagt je uit, hoe verleg jij je grenzen?

Ik hou van mindgames in alle mogelijke vormen: puzzels, sudoku’s, escape rooms, quizzen … Ik daag mijn verstand dus graag uit. Het legt het molentje in mijn hoofd ook het best stil. Het vraagt een portie focus waardoor mijn aandacht van andere dingen wordt afgeleid. Ik hou ook van opleidingen, ik leer enorm graag bij. Meteen ook mijn grootste valkuil (iets met teveel willen ineens). Het is voor mij ook de beste manier om mijn grenzen te verleggen. Eerst een inleiding krijgen en daarna zelf aan de slag gaan. Zelf experimenteren zonder wat begeleiding, is niet altijd een succes geweest in mijn geval. Om af te sluiten misschien nog wel de beste remedie om mezelf uit te dagen: gewoon springen. Misschien moet ik dat wat vaker doen.

Indigo

Het menselijk oog is vrij ongevoelig voor licht met de frequentie van het indigo. Sommige mensen, met een verder normale kleurwaarneming, kunnen indigo vrijwel niet onderscheiden van blauw en violet, vertelt Wikipedia me. Welke 3 dingen weten mensen niet over jou?

  • Ik heb geen appendix meer. Kwijtgespeeld toen ik 9 jaar was na een stevige ontsteking. Het litteken op mijn buik herinnert er mij nog elke dag aan maar het is zeker geen doorn in mijn oog, ik sta er vaak zelfs niet meer bij stil.
  • Cafeïne en ik zijn geen goeie vriendjes. Dus koffie, thee (met theïne), Red Bull, cola … zijn niet aan mij besteed. Inclusief tiramisu met koffie of andere mogelijke lekkernijen met mokka of koffie.
  • Ik leerde mezelf ooit html en css op mijn 16e en ik maakte er eenvoudige websites mee. Daarna maakte ik met Dreamweaver wat meer geavanceerde pareltjes. Mijn html-kennis komt me nog wekelijks van pas om bugs uit websiteteksten te halen (leve de broncode!). Zo zie je maar.

Violet

Toegegeven, paars is niet helemaal violet. Maar dat was nu eenmaal makkelijker ;). Paars is door de eeuwen heen veel in koningshuizen gebruikt. Het staat voor luxe, stijl en rijkdom maar het staat ook voor spiritualiteit en wordt geassocieerd met visie, waarheid en wijsheid. De kleur werkt opbeurend en kalmerend. Het staat ook voor intuïtie, leiding, raad en bemiddeling. Waar durf jij wel eens geld aan uitgeven?

Ik denk dat ik wel een paar dingen waar kwaliteit bij mij boven kwantiteit gaan:

  • Skin-care: Mijn serum en dagcrème kosten wel wat geld. Maar ze zijn elke eurocent waard want ze zorgen goed voor mijn huid. Ik probeerde het al met goedkopere merken of met duurzamere merken, maar helaas, ze doen nooit hetzelfde voor mijn huid dan mijn vaste merk.
  • Opleidingen: Ik beloon mezelf graag met een opleiding. Ik investeer in mezelf. Zowel op vlak van schrijven of sociale media als op vlak van zelfontwikkeling. Want ik ben het waard ;).
  • Kleren: De laatste jaren koop ik een stuk minder kleren dan vroeger, maar ik koop ze wel bewuster. En dan mag daar iets tegenover staan. De meeste stukken die ik tegenwoordig koop, gaan ook jaren mee.
  • Gadgets: Ik ben goed gesteld. Een laptop, een tablet, een smartphone, een noise cancelling headphone… En ja, die eerste drie dragen een appeltje als logo. Maar ook die waren elke eurocent waard. Mijn MacBook dateert van eind 2013, mijn iPad van 2014 en mijn iPhone van 2016. Ze gaan dus al even mee en leveren nog elke dag goed werk. De noise cancelling headphone kocht ik mezelf pas toen ik quasi het volledige bedrag aan cadeaubonnen had, cadeautje van mijn toenmalige werkgever.

Wil je de tag graag overnemen? Doe gerust! Een linkje naar deze blog is vriendelijk en laat jouw post zeker hieronder achter, dan kom ik eens lezen.

Ere wie ere toekomt, de informatie over kleuren haalde ik op deze website.

Getagd , , , ,

5 gedachten over “Alle kleuren van de regenboog – blogtag

  1. Hier had ik nog geen reactie nagelaten :-). Heel leuke tag, maar vooral heel veel herkenbare antwoorden. Ik laat het even bezinken en zal ‘m dan ook eens invullen en delen. Bedankt voor de inspiratie!

Geef een reactie