Klein en groot geluk

10 platen die ik sowieso op repeat zet

Photo by Simon Noh on Unsplash

Ik ben een absolute muziekliefhebber. Door corona speelde ik zelf al maandenlang geen muziek meer, maar dagelijks staat wel de radio op of zet ik een album op. Ik trakteer je vandaag op mijn 10 favoriete platen die ik standaard op repeat zet. Want één keer beluisteren stilt mijn muzikale honger vaak niet.

Photo by Simon Noh on Unsplash

 • Sand – Balthazar

De meest recente plaat in mijn lijstje. Ik ben een grote fan van Belgische bands en met stip op één waarschijnlijk Balthazar. Ik zet trouwens niet alleen Sand op repeat, evengoed ook Fever, Applause, Rats of Thin Walls. Balthazar heeft een goeie sound en tegelijk ook iets loungie dat me tot rust brengt. Zaterdagavond met een boek en Balthazar op mijn noise cancelling headphone. Heerlijk. Voor sfeer en gezelligheid heb ik de plaat ook maar opgezet terwijl ik deze blogpost schrijf.

 • AM – Arctic Monkeys

Grote Arctic Monkeys-fan. Het is ook een van die bands die ik graag nog eens live aan het werk zou zien. Ze hebben iets bruut en rauw en Alex Turner mist af en toe echt een vijs. Maar tegelijk is het muziek om van te smullen. Ik hou van de iets stevigere gitaren in de muziek. AM is de eerste plaat van hen die ik kocht, voordien kende ik hen vooral van de radio.

 • Op de groei – Bart Peeters

Een van de beste live-artiesten die er zijn. Bart Peeters is de meest enthousiaste, meest aanstekelijke artiest ever denk ik. Het kinderlijk geluk spat er gewoon van af en dat is geweldig leuk om naar te kijken. Tegelijk slaagt hij erin om in het Nederlands prachtige nummers te maken zonder te vervallen in cliché’s. Hartjes voor Bart dus. En waarom Op de groei? Vooral omdat er een paar wondermooie liedjes opstaan, gecombineerd met leuke nummers als ‘Konijneneten’ of ‘Lepeltjesgewijs’.

 • No. 6 collaborations Project – Ed Sheeran

Misschien een beetje raad om deze plaat uit mijn Ed Sheeran-collectie te halen. Ik deed het vooral omdat die plaat perfect illustreert wat een muzikale duizendpoot Ed Sheeran is. Hij heeft een brede waaier aan mogelijkheden. Dus vind ik de collaborations ongelooflijk straf.

 • The Magnificent Tree – Hooverphonic

Met deze plaat is het allemaal begonnen. Mijn liefde voor StuBru-muziek, om het zo te noemen. Mad about you is één van de mooiste nummers ooit gemaakt. En Geike hoort bij Hooverphonic. Je kan je dus voorstellen dat ik zotgelukkig was toen ze aankondigden dat Geike terugkeerde naar de band waar het ooit begon. Toegegeven, in het begin vond ik de plaat wat bizar, maar hoe meer ik ze opzette, hoe beter ik ze ben gaan vinden. Het is uiteindelijk gewoon echt een topplaat.

 • Drones – Muse

Ik was al een grote Muse-fan, maar ze hebben vooral indruk gemaakt op Werchter toen ze de eerste keer live aan het werk zag. Met hun Drones-tour. Het verklaart meteen mijn liefde voor die plaat van hen. Het is een van de weinige bands die erin slaagt om live nog beter te zijn dan op plaat. Zo zijn er weinig.

 • Palo Santo – Years & Years

Mijn liefde voor Years & Years begon op Werchter. Een beetje een guilty pleasure, want ik stond er vooral tussen de bakvissen in de tent. Maar Years & Years is zo’n ongelooflijk feestje. De muziek is keihard dansbaar en ik word er echt vrolijk van. Waarom Palo Santo? Vooral omdat Years & Years ook groeide en op die plaat nog beter uit de verf komt.

 • Pitch Perfect 1, 2 & 3

Bon ja, van guilty pleasures gesproken. Dit is er absoluut ook eentje. Mijn liefde voor Pitch Perfect heb ik al een paar keer aangehaald. Dus niet alleen de films staan op repeat, ook de bijbehorende albums. Met stip op één: hun versie van Cheap Thrills.

 • Infinity – Oscar and the Wolf

Ook Oscar and the Wolf heeft een stevige live-reputatie. Werchter, een tent, laat op de avond en broeierige temperaturen. Meer had ik niet nodig om helemaal verkocht te zijn. Wat een optreden. En toen kwam Infinity uit en was ik nog meer fan.

 • Hybrid Theory – Linkin Park

Een topplaat maar tegelijk ook ongelooflijk nostalgisch. Ik link de plaat steevast aan de periode dat ik nog op kamp ging. Gewoon legendarisch, de plaat én de kampen ;). Ik zet de plaat nu regelmatig nog eens op omdat ze zo goed is en goed blijft.

Ik schafte me intussen een Apple Music-account aan. Onbeperkte toegang tot alle goeie platen, hoera!

Wat is jouw favoriete plaat?

Getagd , ,

8 gedachten over “10 platen die ik sowieso op repeat zet

 1. Haha ik heb dus gisteren ook een post ingepland met de liedjes die ik de laatste tijd vaak luister. Balthazar heb ik afgelopen jaar echt ontdekt en daar word ik wel blij van. Net als Warhaus.

  1. Warhaus vind ik ook goed, net als J. Bernardt en Faces on TV, kwestie van ineens nog wat spin-offs te noemen. 😄

 2. Ik vind dat je een leuke en brede muzieksmaak hebt. Wist je dat zowel Years & Years als Oscar and the wolf binnekort nieuwe muziek uitbrengt? Zag ik onlangs online passeren op sociale media.

Geef een reactie