Klein en groot geluk

40 dagen bloggen – ja of nee?

Woensdag 2 maart start de 40-dagentijd weer. De grote aftelrace tot Pasen 😉. En sinds Kathleen een aantal jaren geleden een challenge lanceerde, ook de periode om op blogvlak een tandje bij te steken. Dus lanceer ik graag nog eens een oproep. Wie heeft er zin om nog eens 40 dagen te bloggen? Mijn hoofd zit in een tweestrijd, enerzijds wil ik het bijzonder graag nog eens opnieuw doen, maar tegelijk wil ik mijn grenzen toch wel bewaken.

Tijdens zo’n 40 dagen bloggen geraak ik ook altijd in een flow. Het zorgt ervoor dat er ideeën oppoppen en dat schrijven vaak vanzelf gaat. Maar na die 40 dagen heb ik steevast last van giga-decompressie. Dan heb ik mijn brein precies zo hard uitgeput dat ik een paar weken lang geen inspiratie meer heb. Dat wil ik natuurlijk voorkomen. Dus gebruik ik de komende dagen vooral om ideeën te verzamelen en uit te werken. Ik wacht nog even af waar ik uitkom. Misschien moet ik gewoon een soort halftime-40-dagen-bloggen doen, om de lat toch net iets lager te leggen. Ik schrijf liever wekelijks één kwalitatieve blog dan zeven halve.

Ik wil inspireren en geïnspireerd worden. Ik deel met plezier mijn hersenspinsels, maar eerlijk? Het blijft moeilijk om steeds opnieuw het warm water uit te vinden en origineel te zijn. Zeker als je nog een aantal andere projectjes op je bord hebt. Projectjes die ik trouwens ook met heel veel plezier doe! En ik vind het best wel lastig om ook nog tijd te vinden om geïnspireerd te worden. Gelukkig is mijn leestempo in januari stevig de hoogte in gegaan en vind ik hier en daar terug leuke ideeën om eens iets mee te doen.

Maar dus, het doel van deze blogpost? Medestanders vinden om nog eens 40 dagen te bloggen. Een kliekje oprichten dat elkaar kan inspireren. Dat zou ik nog wel tof vinden!

Iets voor jou? Laat het mij hieronder weten of stuur me even een mailtje of berichtje op Instagram. Misschien doen we dan binnenkort samen toch effe zot.

Getagd ,

36 gedachten over “40 dagen bloggen – ja of nee?

  1. Goed luck dan daar! Ik ben er nog niet helemaal uit. Als ik genoeg ideeën kan verzamelen, begin ik er misschien toch nog aan. 🙈

   1. Weet je, ik ga er toch nog eens over nadenken. De drukke periode eindigt op 11 maart. dus eigenlijk is het maar een dikke week dat het een beetje “scharten” wordt om er te geraken. Ik ga ook eens nadenken over ideeën, en ik hou je op tijd op de hoogte 🙂

    1. Ik verplicht niemand eh 😄. Maar als ik een clubje enthousiastelingen vind, gaat het misschien wel makkelijker zijn. 🙈 Hoop ik!

     1. Dat snap ik, ik moet soms ook zoeken. Maar ik schrijf zo graag dat er altijd wel iets komt.

 1. Ik twijfel maar ik neig naar MEEDOEN!
  Vorig jaar deed ik mee en in 2017 ook al, ik heb een aantal blogideetjes klaar staan maar ik ga van 15 maart tot 7 april naar Tenerife voor een yoga opleiding. Of ik daar de tijd zal vinden = ??? Maar ik kan maar proberen hé!

  1. Ik wil komend weekend nog wat ideeën proberen te verzamelen om toch al heel wat dagen in te vullen. Als ik dat rondkrijgen, ga ik het wel doen denk ik. 😄

 2. Ik deed al eens mee in 2017, toen Juliette nog geen 1 was. En ik vraag me nog altijd af HOE ik dat toen in godsnaam heb klaargespeeld… De voorbije weken ligt de blog een beetje op z’n gat, want het is met terug werken en vooral terug op kantoor werken weer zoeken naar een evenwicht. Toch blijft bloggen mij energie geven, en ergens zou ik wel willen meedoen maar élke dag bloggen zie ik niet zitten (net zoals jij schrijft: grenzen bewaken). Misschien doe ik dan toch ook ergens een gulden middenweg, of iets van ‘meer dan gemiddeld’ bloggen of zo. Al is er wel enorm veel inspiratie, maar ik ontbreek gewoon aan tijd (en energie) om alles uit te werken. Of ik wil het gewoon té goed doen, dat kan ook wel natuurlijk :-).

  1. Ik ging dit weekend eens nadenken om voldoende ideeën te verzamelen. Als dat lukt, wil ik het nog wel eens proberen. Sowieso ga ik in die periode wel meer blogs proberen te posten! 🙂 Dus sowieso een light versie 😄

 3. Ik zou graag mee doen, maar heb juist deze komende weken veel te druk met een hoogzwangere dochter in het ziekenhuis en een verhuizing van zoons bedrijf eind deze maand. Dat betekent extra oppassen op kleinkinderen, maaltijden maken en tussendoor zelf werken. Wellicht volgend jaar. Ik ga je volgen om te lezen wat je geïnspireerd heeft.

 4. Ah ik ben net na kalmere periode wat aan het inhalen dus ik wil wel meedoen. De regels toendertijd waren 6 op de 7 bloggen zeker want in de vasten is er ook wekelijkse rustdag. Lijkt me haalbaar.

  1. Superleuk! Welkom in the tribe 😄 Ik maak deze week nog een overzichtje van iedereen waar ik van weet die meedoet! Dan kan je ook eens over het muurtje kijken :).

   1. ik weet het, ‘k ben nog bezig, maar die 40 posts staan al online hoor dus ik kan voor de rest skipdagen gebruiken als ik zou willen. Maar dat ga ik ook niet doen, de planning staat al vol tot na Pasen

Geef een reactie