Klein en groot geluk

A few of my favorite things #10

A few of my favorite things

Hoera voor fijne rubrieken die ik terug nieuw leven kan inblazen. De inspiratie haalde ik ooit bij Sarah. Vijf favorietjes van de maand op alle mogelijke vlakken, uitgaand van de zintuigen.

  • Kijken: Grote fan van The Masked Singer. Als je er even rationeel bij stilstaat is het zo belachelijk als het groot is. We raden met zijn allen samen welke BV er een kostuum heeft aangetrokken. Maar tegelijk is het zo’n fijn spelletje. Ik haalde voorlopig 3 op 4, enkel Yanina Wickmayer kon me verrassen. En ik heb nog minstens 2 namen in de pijplijn zitten die nog onthuld moeten worden. Hopelijk kan ik er daar de komende weken nog een paar aan toevoegen!
  • Horen: Ik heb de podcasts wat opzij geschoven en opnieuw plaats gemaakt voor muziek. De beste investering van de afgelopen maanden is een abonnement op Apple Music. Hoor ik op de radio een plaatje dat me bevalt? Dan zoek ik het op en voeg ik het toe aan mijn playlist. Nieuwe albums die uitkomen en ik leuk vind? Toevoegen die handel! Waarom Apple Music en niet Spotify? Ik kocht de afgelopen jaren heel wat muziek op iTunes, ik vond het zonde om daar niks meer mee te doen, dus investeerde ik in Apple Music.
  • Proeven: Ik ontdek nieuwe smaken en ik zie licht aan het einde van de tunnel van mijn gewichtsissues. (Iets met 10kg bijkomen op 4 maanden tijd en niemand die weet hoe het komt.) Hopelijk hebben we binnen een kleine maand de echte oorzaak gevonden en leveren mijn inspanningen eindelijk op. Intussen verdiep ik me in vegan, glutenvrij, lactosevrij, zetmeelvrij, zonder tomaat, paprika, chocolade, noten … Bon ja, het is een uitdaging maar het is normaal gezien tijdelijk.
  • Voelen: Ik leerde de afgelopen maanden meer luisteren naar mijn lijf. Soms noodgedwongen (ziek tussen Kerst en Nieuw, ziek na de boosterprik), soms gewoon omdat het kan. En tegelijk voel ik dat de trajecten die ik het afgelopen jaar volgde beginnen op te leveren. Ik stel doelen en stapgewijs haal ik ze ook, ik voeg een nieuwe routine toe en na verloop van tijd wordt die vanzelfsprekend … De rust in het koppeke keert terug. Met dank aan Stephanie van Plan S, de investering loont nog elke dag! En ja, ik ben best trots op de weg die ik afgelegd heb.
  • Ruiken: Geurkaarsen. Ik zag op de Instagram van Evi’s Journey dat ze de werkdag regelmatig startte met een kaarsje erbij. Ik vond dat wel een rustgevend idee én ik had nog heel wat kaarsen liggen die ik ooit cadeau kreeg. Dus zo geschiedde. Hoe gezellig is dat eigenlijk? Toevallig waren het allemaal geurkaarsen die nog op mijn ‘schap’ stonden, maar ik ben verknocht. Bureautijd is kaarstijd.

Wat waren jouw favorietjes van de afgelopen maand?

Getagd , , ,

5 gedachten over “A few of my favorite things #10

  1. Ik blijf dat enorm gezellig vinden om mijn werkdag te starten met een kaarsje 🙂 En ook ’s avonds steek ik er vaak aan, zeker in de winter. Dus alleen maar hoera dat jij dat ook doet! 🙂

    1. Ik heb er nog wel een paar op het oog: Flamme Fatale, Ijskoning, Ridder, Papegaai en Mis Poes. Schorpioen vind ik sowieso de lastigste.

Geef een reactie