Struggle of life

Het jaar van de bewustwording

Amai. Ik heb hier een paar skipdagen in één keer moeten inzetten in die 40 dagen bloggen. Het geraakt er niet meer bij de afgelopen dagen. Geen paniek, het voornemen was ‘we zien wel waar het schip strandt’. Dus alles wat ik kan doen, is mooi meegenomen. En het past meteen in de thema waar ik het vandaag even over wil hebben. Want 2022 is echt het jaar van de bewustwording.

Ik heb sinds die platte batterij een hele weg afgelegd. Met vallen en opstaan. Stapje voor stapje groeide ik tot de persoon die ik nu ben. Als ik terugkijk op die afgelopen 7 jaar, dan ben ik op veel vlakken heel hard veranderd. Maar de rode draad door alles: bewustwording. Want eigenlijk komt alle begeleiding die ik de afgelopen jaren kreeg neer op ‘me bewuster worden van mezelf en mijn omgeving’. Alles draait rond observeren, analyseren en bijsturen. Dat leer je trouwens niet van de ene dag op de andere, zelfs de weg daar naartoe is observeren, analyseren en bijsturen.

Maar binnenin mezelf ben ik ongelooflijk trots op het traject dat ik heb afgelegd. Als ik nu zie hoe vlot ik kan schakelen, hoeveel weerbaarder ik vaak (niet altijd) ben, hoe ik voor mezelf veel sneller oplossingen kan bedenken, hoeveel rustiger mijn hoofd vaak (niet altijd) is, hoe ik doelen gewoon kan bereiken en hoe ik er mij bij kan neerleggen als iets niet helemaal loopt zoals ik het plande … Wat een wereld van verschil. Het loonde om de laatste 7 jaar (maar vooral het laatste 1,5 jaar) te investeren in mezelf en stilaan rendeert het ook enorm.

In het begin ben je blij met kleine stapjes. Ondertussen kan ik kijken naar volledige trajecten die ik afgelegd heb. Misschien moet ik binnenkort ook nog eens een blogpost maken over wat ik precies allemaal geleerd heb en hoe ik dat leerde. Het kan je misschien wel inspireren.

Hoe zit het bij jou? Ben je je bewust van wat er rondom je gebeurt of van je eigen gedrag?

Getagd

9 gedachten over “Het jaar van de bewustwording

 1. Ik heb ook al twee skipdagen opgebruikt. Het moet leuk blijven, dus ik zie hier ook wel waar ik geraak. Fijn die bewustwording! Dat vind ik het leukste aan ouder worden. Ik schreef ook al over mildheid en de tips die ik toepas.

  1. Die tips ga ik zeker lezen! Ik maak van vandaag gebruik om wat blogs van anderen te lezen. Dat was ook al een tijdje niet meer gelukt. 🙈

 2. De bewustwording is er vaak al wel, maar daar blijf ik dan in hangen. Ik zie het, maar ik zie niet hoe ik het kan veranderen. Inspireer ons dus zeker maar met wat je geleerd hebt!

 3. Eens een transformatieproces in gang wordt gezet, stopt het niet meer. Sedert ik mediteer, kan ik minder tegen de drukte maar heb ik wel meer intense momenten. Inderdaad, 40 dagen bloggen, het is intens.

 4. Bij mij is het volledig in de soep gedraaid, dat vaker bloggen. Maar ik lig er niet wakker van!
  Ook hier is die bewustwording er stilaan beginnen komen door / dankzij (?) de burn-out. Jammer dat er eerst een crash voor moest gebeuren, maar ik zie het als iets wat nodig was om even stil te staan. En het is helemaal zoals je schrijft: niet iets wat je op enkele dagen ineens anders doet, maar een proces van meerdere jaren. Zo is het bij mij ook. Laat maar komen, die lessen van jou. Ik ben altijd benieuwd naar inspiratie van anderen, want ook daaruit steek ik heel vaak nieuwe kleine stapjes vooruit op :-).

 5. Kom maar op met die blogpost, interesseert me heel erg hard.
  Ik ben er ook wel mee bezig, maar mijn traject lijkt me nog altijd zeer chaotisch en ik ben nog altijd zoekende.

 6. Ik denk dat ik me heel bewust ben van waar het bij mij vaak misloopt maar ik heb jammer genoeg nog niet de truc gevonden om te voorkomen dat het opnieuw voorvalt. Een project in wording is ook een project hé.

 7. ja ik heb veel mensen over hun grenzen zien gaan rondom mij en ben ook wel bewust dat ik dichtbij mijn grenzen geflirt ben. Dus ik probeer ook wel bewuster te worden

Geef een reactie