Struggle of life

13 redenen om te bloggen

Om de laatste gaatjes in mijn 40dagenbloggen-planning te vullen dacht ik ‘Waarom gebruik ik mijn eigen inspiratiebundel niet?’ Dus dook ik in de bundel, op zoek naar een onderwerp waar ik eens over wilde schrijven. ‘Waarom ik blog’ vond ik wel een interessante. Ik deed 4 jaar geleden al eens uit de doeken waarom ik startte met bloggen. Maar eigenlijk zijn er veel meer redenen om te bloggen. Ik probeerde ze eens in een lijstje te gieten.

 • Je werkt aan je schrijfskills.
 • Je leert je gedachten ordenen.
 • Het lucht op. En ja, ik baken goed af over wat ik wel en niet schrijf. Maar je gedachten geordend op ‘papier’ krijgen lucht op. Goedkope psychologische hulp.
 • Je bent je veel bewuster van wat er rondom je gebeurt.
 • Je bent je veel bewuster van hoe je zelf op dingen reageert of omgaat met dingen.
 • Je leert heel wat nieuwe mensen kennen. Zoals die 6 zotten die samen met mij 40 dagen bloggen bv. Next level netwerking. Een uitdaging voor een introvert als mezelf.
 • Je bouwt relaties op met bedrijven en organisaties waar je al eens mee samenwerkt. Ook een uitdaging voor een introvert als mezelf.
 • Je komt terecht in een community waar een grote verbondenheid is. Herkenning van collega-bloggers kan al eens een opsteker zijn.
 • Het stimuleert je brein. Je wordt er creatiever van. Schrijven doet schrijven, een idee voor een artikel leidt al snel naar andere thema’s voor andere artikels.
 • Je leert dingen kennen die je ervoor misschien nog niet kende. Want bloggen wil ook zeggen research doen en dus meer te weten komen over bepaalde thema’s.
 • Je creëert je eigen wereld. Je kan je eigen ei leggen. En niemand moet daarover oordelen. (Tenzij het aanstootgevende etc. wordt, je snapt het wel.)
 • Je helpt lezers. Jouw gedachten en schrijfsels kunnen iemand misschien wel op weg zetten om na te denken, om aan de slag te gaan of om bij thema’s terecht te komen waar ze nog nooit over nagedacht hebben.
 • Het is gewoon leuk!

Waarom nog twijfelen, je moest al aan het bloggen zijn?

Welke redenen zie jij nog om te bloggen? Of waarom ben jij ooit begonnen met bloggen?

Foto 📸 by Arnel Hasanovic on Unsplash

Getagd ,

4 gedachten over “13 redenen om te bloggen

 1. Ja klopt helemaal. Ik ga nog maandelijks naar de psychologe, want vorig jaar had ik een heel lastig jaar. Maar ze zei me gisteren: ‘Ik denk niet dat het nog nodig is dat je komt. Je hebt mij niet nodig om te reflecteren. ‘ En dat klopt, bloggen is inderdaad mijn goedkope therapie 😊.

 2. Ik herken me in heel wat van dat lijstje. Helemaal in het begin was het vooral een bezigheid omdat ik overdag steeds alleen thuis was) en een uitlaatklep maar ondertussen is het echt mijn eigen plekje geworden waar ik het zoveel over mijn favoriete onderwerp kan hebben dan ik zelf wil en waar ik heel wat mensen heb leren kennen die van dezelfde zaken houden als ik.

Geef een reactie