CommCommComm, Varia

3 jaar Perfect Imperfect – 6 lessen die ik leerde!

Vandaag bestaat Perfect Imperfect exact drie jaar. Drie jaar geleden verscheen hier het allereerste blogbericht. Een beetje aarzelend maar wel met het plan om er iets moois van te maken. Drie jaar later ben ik blij dat ik toen terug de sprong gewaagd heb en ben ik trots op wat Perfect Imperfect geworden is. Maar wat leerde ik nu uit drie jaar bloggen?

3d788117ca658c2f719e7c173fba6f94

  • Dat ik bijzonder graag schrijf. En ja, dat is een open deur intrappen. Maar het is de waarheid. Ik kan veel beter uitdrukken wat ik denk of voel en het gaat ook gewoon een heel stuk vlotter. Anderzijds lucht het op om sommige dingen neer te schrijven. Een beetje therapeutisch.
  • Dat het bloggersleven geen glammerleven is. En nee, dat is niet echt een les die ik moest leren, dat wist ik al (ik blog intussen al 15 jaar). Maar ik wil het graag nog eens meegeven. Want ik zie het vaak anderen wel denken. Gratis boeken enzo. Maar dat ik daarvoor in ruil ontzettend veel werk steek in plannen, lezen en reviewen, dat zien de meesten dan weer niet.
  • Dat bloggerscommunity vol toffe mensen zit. En dat is vooral iets wat me het afgelopen jaar is opgevallen. Ik heb heel wat leuke mensen leren kennen die af en toe ook eens een mailtje sturen om te vragen hoe het met me gaat of om zelf eens hun hart te luchten. En dat vind ik fijn! Heel wat van die toffe mensen giet ik binnenkort eens in lijstje, dan kan je ineens hun blog ook eens ontdekken ;). En ja, er zullen waarschijnlijk ook minder toffe mensen in de community zitten, maar die negeer ik dan wel gewoon ;).
  • Dat (andere) prioriteiten hebben niet negatief is. Ik blog graag en ik blog best veel (4 blogs per week). Maar ook ik heb soms andere prioriteiten. Werk, gezondheid, lief … En het is geen schande om daarvoor mijn blog af en toe eens links te laten liggen. En dus verschijnt er al eens geen blog of verschuif ik dat bericht gewoon een dag omdat ik het niet op tijd geschreven kreeg.
  • Dat ik dankzij het bloggen ongelooflijk veel bijleer. Ik lees veel, ik schrijf veel en dus lees ik ook veel blogs van anderen. En daar kan ik best wel veel van bijleren. Ik ontdek nieuwe boeken, ik vind leuke foodtips, ik leer totaal nieuwe dingen kennen … Kortom, een heel jaar door steek ik er heel wat van op.
  • Dat ik heb bloggen nog lang niet beu ben. En ja, soms is het wat puzzelen om alles geschreven te krijgen. Maar ik doe het ontzettend graag en ik ben nog niet meteen van plan om te stoppen. Ik brei er dus nog wat jaartjes aan op Perfect Imperfect. Hopelijk samen met jou?

Bedankt om trouw mijn blogs te lezen de afgelopen drie jaar. Ook dankzij jou blijf ik ontzettend graag doen wat ik doe. Op naar 4 jaar (en nog veel meer).

Getagd , , ,

0 gedachten over “3 jaar Perfect Imperfect – 6 lessen die ik leerde!

  1. Allemaal dingen die ik ook ‘leerde’! Proficiat trouwens met je driejarige verjaardag hier! Ik vind het ook fijn dat het zo’n warme community is en ik heb letterlijk nog geen enkel minder leuk mensen gezien hier 🙂

  2. Veel te laat maar wel een super dikke proficiat van mij. Ik ben trouwens super blij met dat laatste puntje want ik kom hier heel graag langs om jouw posts te lezen. Al gebeurd dat de laatste maanden steeds vaker met een behoorlijke vertraging. Mensen lijken inderdaad vaak alleen de voordelen te zien zonder er bij stil te staan dat je die boeken niet zomaar krijgt toegestuurd. De laatste jaren ben ik de aantallen steeds meer aan afbouwen omdat ik anders niet aan mijn eigen leesvoier toekom en ik bij recensiemateriaal steeds de tijd in het oog hou en daardoor minder relaxt lees. Net als jij heb ik dankzij het bloggen al heel wat lieve mensen leren kennen. Alleen een beetje jammer dat we niet dichter bij elkaar wonen anders zou ik hen graag ook af en toe offline willen ontmoeten.

Geef een reactie