CommCommComm, Varia

Ik maakte mijn eigen agenda voor 2019!

Ik ben nogal gehecht aan notitieboekjes en papieren agenda’s. Ondanks het feit dat ik ongelooflijk digitaal leef. En de afgelopen jaren wisselde ik al eens van systeem. Ik kwam steeds weer bij een papieren systeem terecht als beste optie (ik schrap graag en vink graag af). Maar de perfecte agenda vond ik nooit. En dus dacht ik ‘waarom maak ik hem niet zelf’. En zo geschiedde.

Een succes-organiser met navullingen, een volledig digitale agenda, een SuccesPlanner … ik heb het allemaal geprobeerd. Maar kosten-baten was het nooit het perfecte systeem. Tot ik onlangs wat verschillende bullet journals bestelde om te testen voor 2019. Zo viel de Moleskine Classic Notebook XL (dotted, softcover) in de bus (zelf betaald, niet gesponsord). Ik was meteen fan, maar niet echt om er een bullet journal van te maken.

IMG_5479

De zachte cover deed me dromen. En na wat opzoekwerk op Pinterest, leek het mij het perfecte boekje om zelf een agenda van te maken. De pagina’s zijn wat breder dan een standaard bullet journal en dankzij de zachte cover valt hij mooi open zonder te wringen. Toegegeven, het kostte me een boekje de tijd vooraleer mijn agenda er ietwat deftig uitzag. Dat ene boekje heb ik dan maar gehouden als tester voor de toekomst. Maar het tweede exemplaar ging een heel stuk vlotter, mits wat schoonheidsfoutjes.

IMG_5480

Wat wilde ik? Ik wilde elke maand een maandspread om m’n blogplanning in te kunnen maken en ik wilde een overzichtelijke weekspread met nog extra ruimte om nog wat losse dingen te noteren. Het moest allemaal strak en gestructureerd zijn zodat het altijd heel overzichtelijk zou blijven. En daarnaast wilde ik nog een jaar- of maandplanner voor 2020 en een kalenderoverzicht van 2021. En dus ging ik aan de slag.

Ik koos bewust voor een eenvoudige lay-out. Ik ben niet zo goed in handlettering maar functioneel primeerde ook op de fantasietjes. Het maandoverzicht gebruik ik enkel en alleen voor m’n blogplanning maar de vakjes moesten wel groot genoeg zijn om alles in kwijt te kunnen. Het werd wat meten en testen maar dit werd het.

Voor mijn weekoverzicht zocht ik wat voorbeeldjes op Pinterest. Het ene sloot al beter aan bij mijn wensen dan het andere. Ik vond aanvankelijk een leuk lay-out met roze marker, maar mijn bullet journal bleek te fel te ‘ghosten’ om daar mee te kunnen werken. Dus koos ik voor een basislay-out. Heel simpel maar overzichtelijk.

IMG_5484.jpg

Toegegeven, ik ben hier wel een tijdje aan bezig geweest. En hier en daar heb ik twee pagina’s aan elkaar moeten plakken omdat er toch een foutje ingeslopen was. Dus koos ik op het eind voor pure efficiëntie.  Ik wilde een overzicht van 2020 waar ik toch al wat dingen in kon plannen maar ik wilde ook een kalenderoverzicht voor 2020 en 2021. Vooral als referentie als je dingen wil planning in de toekomst of eens wil checken welke dag een bepaalde datum is. En dus werd het dit:

Naast mijn agenda maakte ik ook al twee bullet journals voor 2019. Eentje met enkel lijstjes die thuis blijft liggen (denk aan boekenlijstjes, wishlists, dingen om eens te checken, cadeautjeslijsten …) en eentje met vooral privé- en werk-to do’s. Ik koos daarvoor ook bewust andere soorten bullet journals uit. Maar daar binnenkort nog meer over.

En jij? Werk je met een papieren of digitale agenda? En welke papieren agenda gebruik jij dan?

Getagd , , ,

0 gedachten over “Ik maakte mijn eigen agenda voor 2019!

  1. Wauw knap zeg! Ik werk met beide: een digitale agenda om afspraken met het lief te delen, en een papieren agenda voor mijn eigen afspraken, to do’s en blogplanning. Ik ga in 2019 de succesplanner eens testen 🙂

    1. Succes ermee! Ik vond qua week- en maandplanning heel goed! Maar net iets te duur voor wat ik er kon uithalen. De reflectievragen etc. heb ik na 1 of 2 keer niks meer mee gedaan. Dus kosten-baten :).

  2. Ik begin in januari ook in een nieuw boekje, een Leuchtturm1917. Ik heb ongeveer een jaar een bullet journal en vind het heel fijn. Ik werk vooral digitaal maar ik heb toch ook een papieren agenda nodig 🙂 Ik vind jouw manier wel heel tof, zo minimalistisch zonder al te veel frullen maar ik denk dat ik in mijn boekje toch wat meer ga versieren aangezien ik dat nooit kan laten :p haha.

  3. Tof! Dat is het handige hé, als je zelf alles kan kiezen. Ik heb jaren een Flow-agenda gehad, maar ik miste daar de ruimte om o.a. mijn blogplanningen in op te nemen. Ik heb alles (agenda, to do, blog) graag in één boekje. Alleen werk staat in een ander boekje bij mij. Verder hou ik ook veel lijstjes op de pc bij, en is er ook een (gedeelde) digitale agenda. Het blijft nog altijd zoeken om het ‘waterdichte’ systeem te vinden; ik heb het nog niet gevonden…

  4. Mijn papieren agenda is er eentje van Hema. Ik vind het wel handig wanneer het er eentje met ringen is zodat ik hem makkelijk open kan laten liggen. Bovendien heeft deze bij elke dag voldoende schrijfruimte dus dat was zeker een extra pluspunt en ik vind het ook heel overzichtelijk dat je in één oogopslag een hele week kan overzien. Ik heb er zo’n twee. Eentje voor mijn blog en eentje voor persoonlijke afspraken. Daarnaast gebruik ik ook de Google Calendar omdat ik die kan delen met mijn man. Kwestie van geen dubbele boekingen te hebben. Daarnaast heb ik ook nog steeds een bullet journal maar dat is meer een herinneringsboek. Ik vind het wel super dat je nu echt een gepersonaliseerde agenda hebt die aan al je wensen voldoet. Er mag dan wel veel tijd zijn ingekropen maar je gaat er een volledig jaar van kunnen genieten.

  5. Haha dat twee bladzijden aan elkaar hangen herken ik zo hard! Hier ook mijn eigen agendaatje gemaakt, een klein zakformaat, dotted maar van Nuun. Mijn bullet journal heb ik opgegeven, wel houd ik in een oud schrift mijn weekmenu’s bij of als ik eens snel een lijstje wil maken, maar dat is niet per se om bij te houden ofzo.

Geef een reactie