Struggle of life

Katrien op dieet #5

Laat mij maar met de deur in huis vallen. Ik ben 6 kilo kwijt. 6 kilo. Dat lijkt voor sommigen misschien een peulenschil in 5 maanden tijd. Maar voor mij is het een overwinning op mezelf en op de weegschaal. Vooral omdat ik de afgelopen 5 maanden nog geen enkel moment het gevoel heb gehad dat ik effectief op dieet was.

En dat laatste is wel een ongelooflijk belangrijk argument om het vol te houden. Want eigenlijk gaat het ook helemaal niet over het dieet maar vooral over veel gezondere eetgewoontes. Dat voel ik intussen aan alles. Geen opgeblazen buik of maag meer waardoor mijn buik vanzelf al een stuk platter is. Vlottere vertering, geen knoopjes meer open zetten of niet moeten bekomen van een lunch of diner.

Ik kan nog niet echt zeggen dat ik me energieker voel. Maar anderzijds draai ik al sinds half maart zwaardere werkshiften dan normaal (dank je wel corona) en houdt mijn lichaam dat voorlopig wel goed vol. De combinatie meer sporten, gezonder eten en mindfulness heeft er precies toch voor gezorgd dat ik steviger op mijn benen sta. En ja, ik heb nog wel af en toe een dipje, zeker als ik moe ben. Tegelijk voel ik dat ik nu al terug aan het recupereren ben van de zware weken, nu het iets rustiger wordt. Ik durf niet helemaal beweren dat dat dankzij gezondere voeding komt, maar het zal sowieso wel een rol spelen.

Mini-quiche

Wat me ook helpt, is dat ik om de twee-drie weken een nieuwe receptje ontdek dat volledig binnen het plaatje past en toch ongelooflijk lekker is. De speltpasta met butternutcrème en spinazie of de mini-quiches uit de Fast Food van Sandra Bekkari zijn echt heel lekker. Die krijg ik zelfs verkocht aan de #bf. Ik ben zo overtuigd van haar recepten dat ik tijdens de 2+1 gratis actie van Standaard Boekhandel maar meteen de ontbrekende kookboeken van haar bestelde. Ik voel inspiratie komen!

Waar wil ik de komende weken nog wat meer aandacht aan besteden? Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik gewoon heel graag pasta eet. Dus wil ik mijn hoeveelheden koolhydraten en vooral ‘slechte’ koolhydraten nog wat meer afbouwen. De porties koolhydraten wil ik sowieso verkleinen en daarnaast zoveel mogelijk witte pasta vervangen door speltpasta (ik vind die lekkerder dan volkoren pasta) of gewoon door extra groenten. Ik voel dat dat voor mij ook het grootste effect heeft omdat ik voor de rest niet eens zo ongezond at.

De voorbereiding voor de butternutcrème

Toegegeven, er kruipt best wel wat tijd in om veel vers te koken maar het is de inspanning sowieso wel waard. Het brengt op. En tegelijk zorgt het ook wel voor ontspanning, daar schreef ik al eens een blogje over. Het is een stukje zelfzorg om me te wapenen tegen stress en zware dagen. Mijn lijf is me wel wat inspanningen waard ;).

Krijg jij tijdens corona je weekmenu’s of foodprepping op de wereld? Welke tactieken pas jij daarvoor toe?

Getagd , , ,

Geef een reactie