Struggle of life

Wat is/was me dat?

Zot, abnormaal, intensief, vermoeiend, pittig, zelfs extreem uitputtend … Een paar woorden die de afgelopen 7 maanden voor mij perfect beschrijven. Corona zat er voor iets tussen maar was zeker niet de hoofdoorzaak. Het maakte heel de periode wel extra uitdagend. Het was een strijd waar ik zo snel mogelijk uit wilde, maar dat was niet evident.

Ik heb het afgelopen half jaar vooral geploeterd. Verschillende ballen tegelijk in de lucht houden was alles behalve evident. Mijn hoofd schreeuwde dat het niet oké was maar de praktijk maakte het soms onmogelijk om daar aan toe te geven. Ik werkte (te) veel en de grenzen werden altijd maar waziger. Ik had vrij snel door dat ik dat tempo niet kon blijven volhouden en ik moest heel wat leuke dingen noodgedwongen aan de kant zetten.

Maar probeer in tijden van corona maar eens een uitweg te vinden. Toch ben ik blij dat het mij gelukt is en dat ik vanaf vandaag hopelijk een ander, rustiger pad kan inslaan. Met een nieuwe job en wat andere levensdoelen.

En dus was het hier de afgelopen 6 weken extreem kalm op de blog. Van al die ballen die ik tegelijk in de lucht hield, zijn er een paar op de grond terecht gekomen. Gelukkig zijn ze daar gewoon stil blijven liggen en niet in stukken uit elkaar gespat. Tijd om ze weer op te nemen. Omdat bloggen toch ook wel mijn uitlaatklep is. Ik schrijf graag en elk blogbericht is toch een beetje ei dat je legt. En dus rol ik twee maanden vroeger dan gepland ook een aangepaste blogplanning uit om het allemaal wat draaglijker te maken.

Ik heb de afgelopen maanden veel over mezelf geleerd. Ik heb mezelf nog beter leren kennen. Maar ik ben vooral trots omdat ik niet bij de pakken ben blijven neerzitten. En al kostte het soms bloed, zweet en heel veel tranen, maar ik heb een uitweg gevonden of misschien wel voor mezelf gecreëerd. Ik richt mijn blik vooruit en ik zeg volop ja tegen een nieuw avontuur. Eentje waar ik zelf de controle graag meer in handen hou.

Hoe gaat het met jou intussen?

Getagd , , ,

6 gedachten over “Wat is/was me dat?

  1. Proficiat met de nieuwe job (en de inzichten/groei/vooruitgang/…)! Op die vorige heb je niet superlang gezeten dan he, of is de tijd weer sneller gegaan dan ik doorheb?

    1. Een dik jaar. Maar snel beseft dat dat niet goed was voor m’n gezondheid. Al was het eerste half jaar echt wel dik oké maar interne veranderingen hebben het niet makkelijk gemaakt. En dank je wel! 😉

  2. Die quote kreeg ik van een bloglezeres toegestuurd, en staat in een kaderke op mijn bureau <3.
    Het was hier inderdaad stiller, 'k heb vaak aan je gedacht. Hopelijk brengt je nieuwe job op sommige vlakken wat meer rust, en komt er ruimte voor andere dingen!

Geef een reactie