CommCommComm

3 beste blogtips (+ freebie met 18 blogtips)

Vorige week liet Nicole een reactie achter op mijn blog. Ze vroeg om wat blogtips te geven waar ze mee aan de slag kon om meer bezoekers naar haar blog te lokken. En toen dacht ik, dat is nog eens een leuk blogonderwerp. Een paar dagen later dacht ik ook ‘en als ik daar nu ook eens een freebie over maak’. En zo geschiedde.

Toegegeven, het streelt je ego als iemand aan jou blogtips vraagt. Mijn zelfvertrouwen kreeg meteen een boost, dank je wel Nicole. Mijn drie toptips doe ik je hier alvast cadeau. Alle andere tips goot ik in een freebie, samen met een inspiratielijstje met boeken en websites die je ook op weg kunnen helpen.

 • Authentieke verhalen. Ik merk het in mijn eigen statistieken maar ik merk het ook aan mijn eigen leesgedrag bij andere bloggers. Echte verhalen werken het best. Persoonlijke ervaringen, je mening over iets of doodgewone dingen van elke dag, dat doet lezen. Zorg voor herkenbaarheid. Blijf gewoon dicht bij jezelf, doe niet alsof, na verloop van tijd zak je toch door het ijs.
 • Volg andere bloggers, lees hun blogs, laat een reactie achter. Zo trigger je de blogger om eens bij jou te komen kijken maar ook andere bloggers die dezelfde blog lezen, komen waarschijnlijk wel eens bij je langs uit nieuwsgierigheid.
 • Zet sociale media in om je blog te promoten. Eentje waar ik zelf ook nog te weinig mee doe, daar ben ik me van bewust. Maak een spin-off van je post voor Instagram of deel je blogpost via een Facebookpagina. Via hashtags op Instagram kan je best wel wat extra verkeer genereren. Reageer met je Facebookpagina op posts van anderen (bloggers en niet-bloggers) die je interessant vind, zo vinden lezers via die pagina misschien ook wel de weg naar je blog.

Wil je meer inspiratie? Download dan mijn tweede freebie met 18 blogtips, een lijstje met interessant logboeken en een paar leuke websites voor bloginspiratie.

Wat is jouw ultieme blogtip voor Nicole of andere bloggers?

Getagd , ,

8 gedachten over “3 beste blogtips (+ freebie met 18 blogtips)

 1. Hé Katrien, bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag ! En voor de tips ! Enkele van die tips gebruik ik nu al : echte verhalen schrijven over meerdere onderwerpen, inzetten van social media (Facebook, Instagram). Toch heb je me nog andere goede tips gegeven, ook in je freebie. Dank hiervoor !
  Ik ga er meteen werk van maken (en misschien leren wat meer geduld te hebben in de opbouw van volgers. Rome werd tenslotte ook niet in één dag gebouwd hé! 🙄)
  Oh ja, en natuurlijk zijn ook jij en jouw volgers welkom om mijn website http://www.nickysleefenbeleefblog.be te bezoeken (Zo, al meteen één van je tips in praktijk gebracht ! 😂)
  Nog veel succes en lieve groetjes, Nicole 🙋‍♀️

 2. Sociale media (en dan vooral facebook) schieten er bij mij ook bij in. Ik heb er zelfs over nagedacht op mijn facebookpagina te verwijderen, omdat ik er te weinig mee doe.
  Reageren bij anderen doe ik regelmatig én graag, en ook authentieke verhalen zijn voor mij een belangrijke.
  Bedankt voor de freebie met tips!

Geef een reactie