Klein en groot geluk

2 zotten die #40dagenbloggen

Photo by Matt Botsford on Unsplash

Ergens begin februari lanceerde ik een oproep om geïnteresseerden te vinden om mee 40 dagen te bloggen. Ik vond gelukkig toch één iemand die even zot was als mezelf om de uitdaging aan te gaan: TinyBlogt. We blogden tot nu al allebei onafgebroken, zonder één skipdag toe te passen. Trots en al! Dus interviewden we elkaar eens om te weten hoe die afgelopen weken eigenlijk verlopen waren. Hieronder stelt Tiny de vragen, ik beantwoord ze graag.

Photo by Matt Botsford on Unsplash

1. Waarom was je zo gek om met deze challenge mee te doen? En heb je het je beklaagd?

Goh, 40 dagen bloggen is een concept dat me al een aantal jaren enorm fascineert. Vorig jaar was ik er ook aan begonnen maar moest ik een aantal dagen voor het einde de strijd staken omdat de (corona)crisiscommunicatie op mijn vorige job me volledig opslokte. Ik vond dat toen enorm jammer. Mijn blog heeft vorig jaar verschillende keren on hold gestaan trouwens omdat ik zoveel werkte. Sinds mijn nieuwe job heb ik een beter evenwicht en wat meer energie en marge, dus zette ik 40 dagen bloggen bij de start van het jaar al in mijn planning. En nee, ik heb het mij absoluut niet beklaagd. Ik vond het echt heel leuk.

2. Wanneer was je inspiratie op en wat heb je daar aan gedaan?

Ik merk dat ik het laatste dagen wel iets moeilijker had. Het was sowieso iets drukker in mijn job waardoor er ook iets minder tijd over bleef. Ik had nog een aantal gaatjes te vullen in mijn planning, maar het lijkt toch te lukken om ook die op te vullen. Ik haalde vooral inspiratie bij andere bloggers of toen ik even helemaal vast zat, gooide ik er gewoon wat coronafrustratie uit.

3. Wat heb je er uitgehaald, uit deze 40 dagen challenge, wat deed het voor jou?

Ik ben mijn blog ooit begonnen om mijn schrijfskills goed te kunnen onderhouden omdat dat ook een belangrijk onderdeel in mijn job is. Ik merk dat 40 dagen bloggen daar alleen maar deugd aan doet. Tegelijk is schrijven voor mij ook wel therapeutisch. Als ik iets in een redelijk gestructureerde tekst kan gieten, dan kan ik dat precies ook beter loslaten.

4. Wat waren de leukste reacties die je kreeg?

Ik kreeg best heel veel warme reacties van andere bloggers eigenlijk. Mijn vaste lezers gaven me een duwtje in de rug door boeiende vragen te stellen waar ik eens over kon bloggen en ik zag plots ook heel wat nieuwe mensen verschijnen in de reacties. De allerleukste blijf ik die van Nicole vinden. Ze liet weten dat ze de 40 dagen bloggen met veel plezier volgde en zelf ook blogde maar wel wat tips kon gebruiken. Ik vind het superleuk als ik dan mensen kan verder helpen door hen wat tips te geven. Ook al doe ik zelf vaak ook maar wat. Ik vind het wel megaleuk dat de twee freebies die ik lanceerde zoveel succes hebben. Je vindt ze hier en hier.

5. Heb je op deze manier ook andere blogs leren kennen?

Sowieso wel. Zoals de jouwe! Ik kende jou wel van naam, maar ik was geen vaste lezer. Dus toen je liet weten dat je graag ook meedeed aan 40 dagen bloggen, ben ik wel regelmatig komen meelezen :). En door de reacties op mijn blogposts, leerde ik nog wat nieuwe mensen kijken.

6. Wanneer heb jij telkens geblogd, ingepland? Een aantal na elkaar geschreven? Gebinge-blogd? Of op ’t moment zelf en meteen gepubliceerd?

Het varieerde. De weekends dat ik kon, probeerde ik vooruit de bloggen. Dan schreef ik 4-5 blogposts in één keer. Ik heb een paar avonden ook nog iets uit mijn mouw moeten schudden omdat ik eerder geen tijd had gehad. En de laatste weken probeer ik ’s ochtends gewoon een uurtje vrij te maken voor ik aan het werk ga. Ik had gelukkig wel een goeie blogplanning gemaakt die me voor 90% van de dagen wel een houvast gaf.

7. Heb je in ’t verleden al andere challenges gedaan?

Ik heb al twee keer meegedaan aan 40 dagen bloggen, maar ik heb nog geen andere challenges gedaan denk ik.

8. Zou je dit volgend jaar terug opnieuw doen?

Zonder twijfel! Als de omstandigheden dezelfde blijven (liefst wel zonder corona), zou ik niet weten waarom niet. Ik vind dit echt heel leuk!

9. Hoe vaak ga je nog bloggen na Pasen?

Sinds begin dit jaar richt ik me op 2 keer per week. Maar ik kan misschien wel al verklappen dat ik nog wel wat plannen heb om nog eens iets te lanceren om nog eens zot te doen. Stay tuned dus.

10. Ga je iets speciaals doen voor de allerlaatste, nummer 40? Sneak preview?

Er staat voorlopig nog niks gepland behalve een paaswens en ‘hoera, ik heb de eindmeet gehaald’. Maar misschien krijg ik de komende dagen nog een lumineus idee om er toch iets meer mee doen!

Nog één week #40dagenbloggen te gaan. De eindstreep is in zicht. Wil je graag het interview met Tiny lezen waar ik de vragen stel? Dat kan uiteraard op de blog van Tiny.

Heb jij nog vragen voor mij? Stel ze gerust. Ik moet nog een week vullen met leuke blogpost ;).

Getagd , ,

2 gedachten over “2 zotten die #40dagenbloggen

Geef een reactie