CommCommComm

12 blogs in de kijker

Hoog tijd om in deze 40 dagen bloggen-tijd ook eens andere blogs in de kijker te zetten. Want naast blogs schrijven, lees ik ook regelmatig blogs van andere bloggers. Al ben ik wel een stuk selectiever dan pakweg 2 jaar geleden. Ik besefte intussen dat ik niet alles kan bijhouden en me moet beperken tot die blogs die ik echt gewoon heel graag lees. 12 toppers op een rijtje.

Persoonlijke blogs

 • Evi’s Journey: Great minds think alike zeggen ze. Dat heb ik keihard bij Evi. We hebben heel vaak dezelfde visie en we botsen heel vaak op dezelfde muren. Dat zorgt voor herkenbaarheid en ook wel voor verbondenheid. Onze fysieke en digitale blogmeets zijn sowieso altijd te kort.
 • Hoofdstuk Drie: Ook al heeft Joni een blogstop ingelast, ik hoop dat ze toch nog eens opnieuw in haar pen kruipt. En als ze dat niet doet, moeten we sowieso nog eens naar The Smile Safari. 😉 En die warme choco hou ik ook nog te goed!
 • Fiekefatjerietjes: Laat me zeggen dat ik me niet meteen herken in de bakqueen Fieke maar wel enorm in haar persoonlijke verhalen. Ook bij Fieke herken ik veel facetten en kreeg ik snel een soort van verbondenheid. Na de blogmeet in Hasselt, gingen we er nog eentje in Kortrijk (Boekenhuis Theoria!) doen maar toen kwam corona. Tja.
 • Chez Julie: Julie leerde ik kennen toen we met BlogBoost naar The Smile Safari gingen. We bleken in dezelfde regio te wonen en namen dus dezelfde trein naar huis. Het werd een leuke babbel, later plakten we daar nog een digitale en coronaproof-wandel-blogmeet aan vast. Sinds die eerste ontmoeting ben ik ook een trouwe lezer van haar blog. Ze ontdekt vaak prachtige wandelstreken. Stiekem ben ik daar een beetje jaloers op.
 • Josie’s Little Things: Ik hou van de blogs van Josefien. Ze zijn vaak net iets langer maar lezen enorm aangenaam. Volgens mij leerde ik Josefien ooit kennen op een (wieler)blogevent van KBC, maar daar ben ik niet helemaal zeker van. Maar toen ik ontdekte dat ze ook een fanatieke loopster was, ben ik blijven lezen. Toch zijn het niet alleen die loopverhalen die me boeiden, ook de persoonlijke verhalen van Josefien lees ik graag. Het is al eens fijn om te zien dat anderen met dezelfde dingen strugglen.
 • Tales from the Crib: De opperblogqueen. Kelly heeft geen introductie meer nodig denk ik. Ze heeft een hele straffe schrijfstijl waar ik stiekem ook wel jaloers op ben. En ze is er in geslaagd om naast haar blog een hele hoop succesvolle neven/hoofdprojecten op te starten. Chapeau!
 • Zwartraafje: Als ik wil wegduiken in een boekenwereld, dan lees ik de blogs van Zwartraafje. Ik hou van alle Harry Potter-elementen die vaak in haar foto’s verwerkt zitten. Maar het meest hou ik van de ‘echte post’-acties die Liesbet organiseert. Heerlijk om kaartjes voor anderen te schrijven en ze zelf ook te mogen ontvangen.
 • Talitha heeft een blog: Een blog met een hoek af. Ik hou echt heel hard van de stijl van Talitha. Ik hou van haar blik op de wereld en van haar gevatte schrijfstijl.
 • Tiny blogt: De blog van Tiny deed al wel eens een belletje rinkelen maar ik was geen vast lezer. Door 40 dagen bloggen kwam daar verandering in. Ik ga nu regelmatig eens lezen bij Tiny. Ik hou wel van de originele invalshoeken!

Blogs om te leren

 • Plan S: Grote fan van de reviews van alle mogelijke planners die Stephanie uittest en van haar blogposts vol tips op vlak van productiviteit en self care.
 • Blogboost: BlogBoost post regelmatig interviews met andere bloggers. Zo leer je eens andere bloggers kennen en kan je lezen hoe zij dingen aanpakken. Superboeiend! Net als hun podcast eigenlijk.
 • Ampersand: Als Kelly de blogqueen is, dan is Anouck de copywritingqueen. En daar leer ik graag van bij.

Sinds een paar maanden plan ik maandagavond steevast een ‘lees blogs’-momentje in. Daarmee haalde ik al een grote leesachterstand in en blijf ik elke week ook bij. Ik heb hier en daar nog wat achterstand in te halen, maar ik kom er stilaan wel. Mijn systeem begint te werken.

Wat zijn jouw favoriete blogs? Welke blog moet ik zeker eens ontdekken?

Getagd , , ,

12 gedachten over “12 blogs in de kijker

 1. Je laatste twee links werken niet. Blogboost had ik zo gevonden via Google, maar Ampersant niet, en ik ben naar die twee heel benieuwd want ik ken deze sites nog niet. Zou je de links willen herstellen?

  1. Merci voor de melding, WordPress was blijkbaar met mijn links aan de haal. Heel vreemd. Het zou opgelost moeten zijn! 🙂

 2. Zo’n tof lijstje, en wat een eer om ertussen te staan! Jaaa, we leerden elkaar kennen op dat wieler-event. Waar is den tijd zeg 😉
  Ik lees jouw blog ook heel graag! Ik mis vrijwel geen enkele post, soms is het wat druk om te reageren maar ik doe mijn best. Blijf alleszins maar lekker verder bloggen, ik ben fan! 🙂
  Liefs Josie xo

  1. Haha, ja, waar is de tijd. En superlief! Heel fijn om te horen. Ik mag trouwens nooit reageren van Blogger op jouw site. Misschien moet ik toch eens uitpluizen waar dat aan ligt :).

 3. Wat een leuk blogbericht weer. Jouw ’40 dagen bloggen’ hebben me al heel wat tips opgeleverd hoor ! 🤩
  Evy’s Journey en Talitha Blogt volg ik ook al, maar ik ga zeker nog eens kijken bij de anderen die je vernoemt. En straks stort ik me op die Blogboost. Die interviews met andere bloggers interesseren me wel,. Die gaan me zeker helpen om mijn blog beter te maken …
  En hé Katrien, als je ooit eens tijd hebt om een lijstje te maken van nieuwe bloggers, de “groentjes” in de blogwereld … 🤣
  Lieve groetjes, Nicole

 4. Wauw, van zoveel mooie woorden ga ik keihard blozen! Je weet het intussen wel he, ik kom hier ongelooflijk graag lezen, en die blogmeets die zijn inderdaad iedere keer te kort 😉 En ja, ik kijk keihard uit naar al onze gezamenlijke plannen 😉

 5. Oh, wat een verrassing om plots mijn blog in dit lijstje te zien opduiken en dan nog wel vlak onder de opperblogqueen. Ik voel me helemaal vereerd. Dankjewel lieve Katrien. Hopelijk trapt die Corona het binnenkort af zodat we elkaar ook eens offline kunnen ontmoeten.

  1. Heel graag gedaan en dik verdiend! Jij bent tenslotte ook de kerstpostelf herself. 🥳 Theoria blijft bovenaan mijn wensenlijstje staan! 😉

 6. Een paar van de blogs die je deelt kende ik nog niet dus daar ga ik eens piepen 🙂
  Ik ben zelf ook fan van Talitha. Daarnaast vind ik luusjeindelucht leuk, meer dan mama, lastdaysofspring, om er zo een paar uit m’n hoofd te noemen. Ik volg echt veel blogs eigenlijk. Gelukkig posten ze niet allemaal dagelijks of zelfs wekelijks. Ik lees meestal elke dag wel een paar posts maar sinds de baby moet ik in’t weekend af en toe ook eens een inhaalslagske doen.

Geef een reactie